Igualada acull l’espectacular Mostra de Balls de Diables de Catalunya

L’encesa conjunta de 500 diables a la plaça de l’Ajuntament clou la diada

Aquest dissabte, Igualada va acollir amb èxit la Mostra de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya 2022. Al vespre, dotze Balls centenaris amb mig miler de participants van fer una cercavila de foc de gairebé un quilòmetre entre la pl. de la Creu, la rambla i la plaça de l’Ajuntament, on finalment van fer una encesa conjunta espectacular que va fer les delícies dels assistents.

Abans, vuit colles havien arrencat la Mostra en quatre barris diferents, a les cinc de la tarda i malgrat la calor de més de trenta graus, fins aplegar-se després a la mateixa pl. de l’Ajuntament amb les quatre colles restants. Convocats pel Ball de Sant Miquel i els Diables igualadí, els balls participants van ser la Llacuna, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sitges “Colla Vella”, St. Quintí de Mediona, l’Arboç, la Riera de Gaià, Torredembarra, el Vendrell, Tarragona i Reus.

Un sopar al Museu Comarcal i de la Pell d’Igualada va cloure aquesta diada de versots, tabals i foc. Així, doncs, després de dos anys en blanc per la pandèmia, es va poder reprendre la trobada anual de les colles de la Coordinadora de Balls Tradicionals de Catalunya (CBTC), enguany en el marc d’Igualada com a Capital de la Cultura Catalana 2022.

El Ball de Sant Miquel agraeix un cop més el suport de les empreses, voluntaris i entitats que ho han fet possible. Alhora, recorda que fins el 19 de juny encara es pot visitar “Retrats sota el foc” de Dani G. Crespo a la Sala d’exposicions d’Igualada.

Foto de Dani G. Crespo

Font Notícia: https://www.igualadaccc2022.cat/igualada-acull-lespectacular-mostra-de-balls-de-diables-de-catalunya/